Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna aprilie, comenzi noi mai mari cu 13,3% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

În martie, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 2,4% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 13,3%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+25,3%), industria bunurilor de capital (+19,8%), industria bunurilor de uz curent (+10,3%) şi în industria bunurilor intermediare (+0,2%).

În primele patru luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 7,6%.

În 2018, comparativ cu 2017, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 15,8%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare.

Articolul precedentRata anuală a inflației s-a menținut la 4,1%
Articolul următorBNR: Crește creditul negarantat, scade cel ipotecar nou