Criza procesoarelor din industria auto, din cauza căreia numeroși mari producători auto, printre care și Dacia Mioveni, și-au redus sau au oprit activitatea, va mai dura câteva luni. În absența aprovizionării cu elemente vitale ale oricărui automobil modern, producția mondială, ar putea scădea cu circa 1 milioan de unități, potrivit Hotnews, care citează AFP și Bloomberg.

Primele semne că va urma o criză gravă în industria semiconductorilor auto au apărut în primăvara lui 2020, imediat după declanșarea pandemiei, dar anticipările nu au fost atât de pesimiste. Acum, mulți analiști estimează că după această criză prețurile semiconductorilor vor crește, avatanjand astfel China, cel mai mare producător mondial.

Printre companiile afectate pe plan mondial se numără Renault, Dacia, Opel, Ford, Volkswagen, Audi, Toyota, General Motors sau. Mazda.

În vară, marii producători de microcip-uri au direcționat de la industria auto, către cea a gadget-urilor, o bună parte din producție, mai ales că prima industrie scădea, iar a doua creștea puternic.

Cum industria auto și-a revenit mai repede decât mulți așteptau, producătorii de chip-uri nu au avut cum să facă față cererii din ambele părți.

În ultimele zile au apărut tot mai multe informații despre faptul că penuria de procesoare afectează și industria producătoare de smartphone-uri, nu doar cea auto.

Articolul precedentIa pastila SRS: Mega-tun imobiliar! Miliarde din banii publici transferate în buzunare private
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Amenințări mafiote, salarii uriașe, afaceri cu băieții șmecheri, numiri cu cântec și demisii peste noapte – Cazul Romgaz