Indicele ROBOR la 6 luni, care este utilizat în calculul dobânzilor variabile pentru creditele imobiliare a scăzut vineri față 3,38%, cât se consemna joi, a anunțat Banca Națională a României.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat, vineri, la 3,13%.

Un nivel mai scăzut de atât a fost consemnat joi 20 septembrie, de 3,10%, în ziua următoare urcând la 3,14%.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut vineri la 3,45%, de la 3,47%.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a stagnat, vineri, la 3,52%.

La termenele mai mici de 3 luni, indicii ROBOR au scăzut generalizat, ROBOR la o săptămână a coborât 2,61% față de 2,68% cât a fost joi. Iar ROBOR O/N s-a apropiat de dobânda de referință a BNR, cu 2,53%, comparativ cu 2,61% în ziua anterioară.

Evoluția indicelui ROBOR este urmarea intervențiilor BNR care prin operațiuni repo a asigurat un exces de lichiditate în piață.

Articolul precedentRomânii cheltuie lunar 35,2% pe mancare, din venit, iar pentru educație 0,4%
Articolul următorLeul bate pasul pe loc. 4,6685 lei/euro, la fel ca joi

Comments are closed.