Indicii ROBOR, după cotele Dunării: trei în sus și unul în jos

Indicii ROBOR – la 3, 6, 9 și 12 luni – au evoluat joi în marja a 0,01 puncte procentuale, dar numai unul a scăzut, ceilalți trei fiind în creștere.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a scăzut joi pe piaţa interbancară cu 0,01 puncte procentuale, ajungând la 3,36% pe an, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

O valoare similară a ROBOR la trei luni a fost înregistrată pe 4 martie 2014, respectiv 3,36% pe an.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, 18 iulie 2017, indicatorul era la 0,87% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a urcat joi cu 0,01 puncte procentuale față de cotația din ziua anterioară, atingând 3,49% pe an.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a crescut de la 3,52% la 3,53% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a urcat și el tot cu 0,01 puncte procentuale, la 3,58% pe an.

Articolul precedentRusia şi-a lichidat aproape în totalitate deţinerile de titluri ale Trezoreriei SUA
Articolul următorComisia de Prognoză vede o încetinire a creșterii economice

Comments are closed.