Debutul noului an şcolar a generat o creştere a vânzărilor de laptopuri, tablete şi camere web cu aproximativ 50%, în contextul crizei sanitare generate de pandemia de COVID 19, potrivit unui retailer online.

„Familiile cu copii şi cei care lucrează de acasă au fost în situaţia de a investi preponderent în echipamente hardware în această perioadă. Bugetul mediu per familie a crescut şi cu 50%, ajungând la aproximativ 1.500 de lei. Iar particularităţile, atunci când vine vorba despre comportamentul de consum în aceasta perioadă, ţin de necesitate şi de rapiditate. Nu mai este nevoie de multe interacţiuni cu un produs până la achiziţia acestuia”, a declarat Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG, potrivit Agerpres.

Şi segmentul corporate, reprezentat atât de domeniul public, cât şi de cel privat, a contribuit semnificativ la creșterea vânzărilor IT. „Spre exemplu, ca reacţie la contextul actual, am primit foarte multe cereri de la instituţii publice pentru cantităţi mai mari de echipamente în zona de primării şi consilii judeţene”.

De asltfel, majorarea semnificativă a vânzărilor online, fenomen vizibl încă de la declanșarea pandemiei, s-a reflectat și în creșterea numărului de angajați din domeniu, în special pe relații clienți și depozit.

Articolul precedentPreşedintele Klaus Iohannis testează astăzi linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni
Articolul următorCîțu: Pensiile nu pot crește cu mai mult de 14%, sunt deja temeri în rândul investitorilor