Cel mai important terminal feroviar al Românei, Gara de Nord, va intra în modernizări, primul termen fiind Campionatul European de fotbal EURO 2020, a anunțat miercuri directorul general al CFR SA,

Una dintre principalele schimbări este desființarea insulei centrale, care porneşte de la biroul de informatii din faţa peroanelor şi continuă cu magazine şi diverse ghişee CFR. Biroul de Informații va fi mutat în alt loc din gară. ”Va fi o construcție frumoasă, din sticlă. Arhitecții vor decide și locul unde va fi amplasat, și cum va arăta”, a declarat Constantin Axinia pentru Club Feroviar.

Pe acea porţiune a culoaruluiu central va fi montată o linie de cale ferată funcțională, pe care va fi trasă locomotiva Călugăreni şi cele trei vagoane, prima garnitură feroviară care a fost pusă în circulaţie în România, în urmă cu 150 de ani.

În ceea ce priveşte noul birou de informaţii, acesta va avea un sistem informatic nou, unic, care va cuprinde toate trenurile din toată țara, fie ele de stat, fie private. Dacă vrea cineva să vadă ce se întâmplă cu un tren la Cluj, va putea să facă acest lucru din Gara de Nord”, a mai spus Constantin Axinia.

Nu este pentru prima oară când un ministru al Transporturilor sau un director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA anunță modernizarea Gării de Nord. Ultima variantă avansată era cea a modernizării înpreună cu o companie belgiană. De această dată însă, șeful CFR SA pare mai hotărât ca niciodată.

Articolul precedent„În ce lege scrie că BNR trebuie să facă speculații cu aurul?” Banca centrală acuză „populismul”
Articolul următorVodafone primește undă verde să cumpere UPC