Bitcoin, în con de umbră. Revenire la minimele din ultima perioadă

Prețul unui Bitcoin a scăzut cu aproximativ 8% vineri, după ce autoritățile de reglementare din Japonia au ordonat mai multor exchange-uri să-și îmbunătățească practicile împotriva spălării banilor.

Moneda digitală a scăzut sub 6.100 de dolari, ajungând astfel la cel mai scăzut nivel înregistrat din 6 februarie, potrivit CoinDesk.

Inițiativa Agenției de Servicii Financiare din Japonia a determinat bitFlyer, cel mai mare exchange al țării, să suspende crearea de noi conturi în timp ce adoptă modificările impuse în sistem, în special în privința măsurilor de stopare a spălării banilor și a finanțării terorismului.

„Managementul nostru și toți angajații sunt la unison în înțelegerea a cât de grave sunt aceste probleme, precum și cât de determinați suntem să le adresăm cât mai rapid posibil”, se arată într-o declarație a bitFlyer postată pe site-ul său.

Graficul dinamicii Bitcoin din 22 iunie 2018, sursa: Coindesk

„În vederea maximizării eforturilor noastre de a construi un serviciu adecvat și de a îmbunătăți problemele identificate, am suspendat temporar crearea de conturi pentru noii clienți, din proprie inițiativă”, conform bitFlyer.

Agenția de reglementare a statului nipon a adresat aceleași impuneri și altor exchange-uri după ce a constatat deficiențe în demersurile întreprinse împotriva spălării banilor.

„Pe termen lung, acest demers ajută la construcția unui ecosistem mai bun și dă asigurări că aceasta este o clasă de active legitime”, a declarat Brian Kelly, fondator și CEO al BKCM.

Pe termen scurt, Kelly a subliniat faptul că acțiunea reduce fluxul de capital nou către cel mai mare exchange din piața criptovalutelor din Japonia. Schimburile Bitcoin în yeni japonezi reprezintă peste 60% din volumul zilnic al monedei digitale, potrivit datelor furnizate de site-ul de analiză a pieței CryptoCompare.

Cotația Bitcoin a suferit constant în 2018 din cauza lipsei de noi cumpărători, scăzând cu peste 60% an după un maxim istoric la aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017.

Autoritățile de reglementare din Japonia au fost în avangarda reglementării. A fost prima țară care a adoptat un sistem național destinat reglementării tranzacționării de criptomonede.

În luna martie, autoritățile de reglementare din Japonia a instituit o serie de amenzi dure  pentru mai multe exchange-uri după furtul de 530 de milioane de dolari de la Coincheck.

Nu doar Bitcoin a scăzut în sesiunea de vineri: Ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă din piață, a scăzut cu 9%, în timp ce Rippe a scăzut cu aproximativ 7%.

Articolul precedentGrecia, un experiment reușit al UE. Acord istoric pentru spațiul Euro
Articolul următorÎn așteptarea anunțatei deschideri a ”robinetului” OPEC, cotațiile petrolului contina să urce

Comments are closed.