Până la încălzirea țevilor și caloriferelor din București, Primăria Capitalei a aprobat SUV-uri de aproape 30.000 de euro bucata pentru nababii de la nou-înființata companie Energetica, cea care se va ocupa de termoficarea Capitalei.

Compania Municipală Energetica, înființată la propunerea primarului Gabriela Firea pentru a se ocupa de sistemul de termoficare din București, a cumpărat trei SUV-uri cu pilot automat, scaune și volan încălzite, încărcare telefon wireless, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele, scrie NewsWeek România.

Pentru cele trei mașini compania plătește 380.000 RON firmei BRODMI SRL, contractul fiind încheiat pe 29 octombrie 2019. Achiziția de mașini se face în condițiile în care sistemul de termoficare din oraș este în colaps și în fiecare săptămână sute de clădiri rămân fără apă caldă și căldură din cauza avariilor, potrivit unui anunț de atribuire publicat în sistemul electronic de achiziții publice.

Informația a fost dezvăluită în premieră de consilierul municipal Ciprian Ciucu (PNL).

„Nu vreau să vă enervez de dimineață dar e bine să știți pe ce se duc banii noștri atunci când nu se duc în termoficare: se duc în SUV-uri achiziționate de compania de termoficare a Primăriei (in imagine). SUV-urile au fost achiziționate de CM Energetica și vor fi, probabil, transferate noii companii Termoenergetica.

Investiții serioase în rețea nu s-au făcut deși prima companie, Energetica (înființată ilegal), transformată apoi în Termoenergetica, a primit un capital de 300 milioane de lei (!) iar actuala Termoenergetica are pe mâna 642 milioane de lei!

CET Grivița și CET Casa Presei Libere tot nu sunt eficientizate / modernizate iar cele două centrale promise în Aviației și Colentina, doar pe hârtie”, scrie Ciprian Ciucu pe Facebook.

Voi aveți căldură, apă caldă? Dați mai departe.

Articolul precedentSchimbare la vârf, la Transelectrica
Articolul următorBMW, fabrică de un miliard de euro în Ungaria