PD vrea să introducă în noul Cod Fiscal impozitarea progresivă a pensiilor speciale şi deduceri pentru cei cu venituri mici. De asemenea, social-democrații propun ca taxa de solidaritate pe care ar urma să o plătească marile companii să fie numită taxă pe educaţie şi sănatate, au precizat surse din PSD pentru News.ro. Coaliţia urmează să stabilească modificările la Codul Fiscal în perioada următoare, astfel încât măsurile să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Liderii coaliţiei s-au întâlnit deja de 2 ori şi trebuie să finalizeze în perioada următoare modificările aduse Codului Fiscal, astfel încât decizia să fie implementată până la finalul lunii iunie. Guvernanţii sunt obligaţi să ia decizia cu şase luni înainte de intrarea în vigoare a prevederilor noi din Codul Fiscal şi să prezinte propunerile şi mediului de afaceri.

Partidul Social Democrat vrea ca taxa de solidaritate să se numească taxă pe educaţie şi sănatate.  Prin această taxă, ar urma să fie fie impozitare marile companii cu  un procent între 0,5% şi 1%, iar banii să se ducă într-un fond special care să finanţeze proiecte din domeniile sănătăţii şi educaţiei, unde este nevoie de reforme, potrivit news.ro.

PSD mai propune partenerilor de coaliţie ca de anul viitor, să fie acordate deduceri pentru angajaţii care au venituri sub 6.000 de lei.  De asemenea, se doreşte impozitarea progresivă a pensiilor speciale, deşi cei din coaliţie trebuie să găsească o formulă care să treacă de Curtea Constituţională, judecătorii respingând deja un proiect privind impozitarea pensiilor speciale.

PNL a anunţat deja, inclusiv prin vocea premierului Nicolae Ciucă, că anul acesta nu vor fi introduse taxe şi impozite noi şi că liberalii nu sunt de acord cu taxa de solidaritate.

 

Articolul precedentTransportatorii amenință cu proteste de amploare. Scumpirea carburanților a devenit de nesuportat
Articolul următor2 din 3 români n-au niciun ban pus de-o parte, iar jumătate n-au bani de la o lună pe alta – SONDAJ