Senatul a adoptat, miercuri, propunerea legislativă iniţiată de ministrul demis al Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care bacşişul încasat de la clienţi în cazul serviciilor de restaurant sau bar este evidenţiat distinct pe bonul fiscal, informează Agerpres

,, În restaurante şi baruri, bacşişul încasat de la clienţi se evidenţiază pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de încasare a acestuia. Operatorul economic va înmâna clientului nota de plată înainte de emiterea bonului fiscal. Nota de plată va conţine rubrici destinate alegerii de către client a nivelului bacşişului, care poate varia între 10 şi 15% din valoarea serviciilor de care a beneficiat. Operatorul economic va înregistra în contabilitate distinct aceste sume şi va include în baza de date a aparatelor de marcat electronice fiscale sub forma de articol cu denumirea bacşiş”, stipulează actul normativ.

Liderul grupului PNL, Florin Cîţu, a afirmat că, prin evidenţierea distinctă a bacşişului pe bonul fiscal şi în actele contabile, „PSD introduce o nouă taxă”.

Propunerea legislativă adoptată de Senat cu 43 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi 6 „abţineri va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Articolul precedentUltima șansă de evitare a impozitării cu 16%
Articolul următorRomânia, cea mai ridicată rată a inflației din UE și în septembrie