Hotărârea de Guvern (HG) 315/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a fost publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul a adoptat actul încă din data de 10 martie.

Potrivit HG, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, instituție condusă în prezent de Claudiu Năsui (USR-Plus), va acţiona în patru mari direcţii, respectiv în ceea ce privește schemele de ajutor de stat pentru susţinerea mediului privat, reforma companiilor de stat aflate în subordinea ministerului, debirocratizarea, dar şi în ceea ce privește promovarea turismului şi a economiei, potrivit Agerpres.

„Din acest moment, pot veni banii care au fost bugetaţi în bugetul de stat pentru anul 2021, care a fost promulgat pe 9 martie 2021. Circuitul banilor pentru măsura 2 este următorul: de la trezorerie către minister, de unde pleacă înspre agenţii, care îi transferă apoi în bănci, după care ajung în conturile beneficiarilor. În perioada în care ministerul nu a avut nici buget nici HG de funcţionare, MEAT a procesat un maximum de dosare de solicitări, astfel încât, odată ajunşi banii, plăţile către beneficiari să se facă cât mai repede”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Articolul precedentINS: Numărul de turiști străini în România, tot mai SCĂZUT
Articolul următorAvertisment ONU: Nota de plată a pandemiei, la nivel mondial, ajunge la circa 10 mii de miliarde de dolari