Se schimbă legea pensiilor! Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, ministrul Muncii va avea săptămâna viitoare o discuție cu premierul Marcel Ciolacu ca să elimine din lege condițiile grele de muncă! Asta ar fi cerut Comisia Europeană. Practic, statul este obligat să elimine treptat sporurile inclusiv din calculul pensiilor, dar să îmbunătățească în schimb condițiile de lucru. În plus, oamenii nu vor mai putea nici să iasă mai devreme la pensie.

ăptămâna viitoare, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, va avea o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, pentru a stabili cum se va face modificarea în normele de aplicare a Legii Pensiilor, la capitolul „condiții grele și deosebite de muncă”, potrivit Realitatea Plus.

Dacă în prezent cei care se încadrează în aceste categorii pot iești la pensie chiar și cu 12 ani mai devreme față de vârsta standard, modificarea propusă ar reduce acest avantaj la doar 10 ani.

O altă propunere făcută de Comisia Europeană și care ar trebui avută în vedere este cea a bonificațiilor acordate pentru munca în condiții grele. Oficialii europeni au argumentat că statul ar trebui să-și concentreze eforturile și investițiile în eliminarea cauzelor care fac ca anumite activități să fie încadrate în categoria respectivă.

Sursele citate de Realitatea Plus au precizat că angajații care au beneficiat deja de prevederile actualei legislații nu ar urma să fie afectați la recalculare, de modificările avute în vedere, iar acestea ar urma să fie introduse treptat, astfel încât efectul să nu fie unul major.

Ministrul Muncii a explicat cum se poate realiza cumulul pensiei cu salariul. Vești de ultimă oră – VIDEO

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu: „Pensiile vor crește în perioada următoare! Pensionarii trebuie să fie ajutați de stat”

Articolul precedentMinistrul Muncii a explicat cum se poate realiza cumulul pensiei cu salariul. Vești de ultimă oră – VIDEO
Articolul următorRomânii plătesc facturi uriașe pentru energie electrică tranzacționată gratuit între producători