Premierul României, Ludovic Orban a anunțat, duminică seara, că Guvernul va implementa noi măsuri de sprijin pentru domeniul HORECA. El a spus că se va introduce o formă de ajutor de stat aplicată în două ţări europene. 

”În zona HORECA, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja folosită în două ţări europene. Este o schemă în care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri. Noi deja pregătim schema de ajutor de stat, pregătim actul normativ, vom face solicitare către Comisia Europeană pentru că orice formă de ajutor de stat pe care o dai trebuie aprobată de Comisia Europeană”, a declarat Ludocic Orban.

Formă de ajutor de stat aplicată în două ţări europene. Anunțul premierului Ludovic Orban

Orban a susținut că sectorul HORECA a fost puternic afectat, dar Guvernul pregătește o schemă de ajutor pentru el: „Zona HORECA a fost foarte afectată, dar și aici, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care e deja folosită în două țări europene. Eschemă prin care compensezi 20% din pierderea cifrei de afaceri pe 2020, raportat la 2019. Se dau bani efectiv. 20% din cifra de afaceri. Prin Ministerul Economiei, care are și turismul. Noi deja pregătim actul normativ. Vom face solicitare către Comisia Europeană, pentru că orice formă de ajutor de stat trebuie aprobată anterior de CE, că altfel, dacă le dai bani companiilor și schema nu e aprobată, companiile trebuie să dea banii înapoi”.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAnaliză BBC. Ce înseamnă victoria lui Biden pentru celelalte marile puteri
Articolul următorRomânia intră în carantină parțială, timp de o lună, începând de astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau