Florin Cîțu

Guvernul va amana plata ratelor pentru toate tipurile de credite si pentru intreg sistemul bancar printr-o ordonanta de urgenta care va permite amanarea platii ratelor pe o perioada de noua luni, atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice, a declarat, miercuri, Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, la Realitatea Plus.

Clientii trebuie sa solicite bancilor amanarea prin telefon care trebuie sa confirme ulterior cererea via e-mail. Citu a mai precizat ca dobanzile nu se cumuleaza, astfel incat sa fie evitata posibilitatea ca dupa cele noua luni debitorii sa fie obligati sa plateasca imediat mai multe rate.Marti seara, Florin Citu a anuntat ca o solutie este 90% agreata cu bancile si BNR, ultimele detalii fiind in lucru.

La acel moment, ministrul vorbea despre o amanare la plata mai mica, „mai aproape de sase luni decat de trei luni”.”Asa cum am anuntat, pregatim o solutie pentru ratele romanilor. Astazi (marti – n.red.) a venit decizia Asociatiei Europene a Bancilor care permite acest lucru. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o solutie pentru tot sistemul bancar, pentru toti clientii, o solutie pe care o vom adopta joi in sedinta de Guvern, prin ordonanta.

Detaliile tehnice inca se pun la punct, dar o solutie care va merge este amanarea ratelor pe o perioada mai mare de starea de urgenta. Eu va spun ca aici va fi implicat si statul, dar nu vom discrimina. Cei care vor cere vor avea acces la aceasta facilitate. Exact cat va fi durata de amanare si care vor fi conditiile vom pune in ordonanta de urgenta. A trebuit sa lucram la solutia tehnica ca sa cuprinda pe toata lumea aceasta solutie”, a afirmat marti seara Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, la Digi24.

Articolul precedentUn mare angajator își trimite salariații acasă
Articolul următorIn plina pandemie de coronavirus se tranzactioneaza de zor actiunile MEDLIFE!