Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) Zoltan Nagy-Bege, dă peste cap toate anunțurile triumfaliste ale guvernului legate de compensarea parțială a facturilor de energie electrică și gaze naturale. Sunt 7 milioane de facturi, „erau soluţii mult mai simple prin care această compensare se putea rezolva”, a afirmat Nagy-Bege.

„Mesajul pentu Guvern ar fi: cât mai simplu, cât mai puţin birocratic, pentru că şi pentru instituţii este foarte greu să urmărească. Noi, cu această Ordonanţă 118, exagerând puţin, suntem puşi în situaţia să verificăm în fiecare lună 7 milioane de facturi: 5,2 milioane de consumatori casnici de energie electrică vor beneficia de această schemă, conform unor estimări, alţi în jur de 2 milioane de consumatori de gaze naturale, deci sunt peste 7 milioane de facturi lunar”, a afirmat Zoltan Nagy-Bege, la dezbaterea organizată în cadrul Aspen Energy Summit 2021, potrivit ziare.com.

Vicepreşedintele ANRE a apreciat că este imposibil ca instituţia să verifice un număr atât de mare de facturi.

„Este imposibil să le verifici, să le încadrezi într-o anumită tranşă de consum, erau soluţii mult mai simple prin care această compensare se putea rezolva”, a precizat Zoltan Nagy-Bege.

Vicepreşedintele ANRE a solicitat Guvernului să aplice soluţii mai simple în ceea ce priveşte compensarea facturilor la energie, precum compensarea directă a facturilor între Guvern şi furnizorii din energie

Articolul precedentCâştigurile salariale ale românilor au scăzut cu 1,6% în luna august
Articolul următorÎncă o veste proastă pentru români, creșterea ROBOR nu se oprește