Guvernul nu a găsit formula pentru noua taxă auto, deşi promite soluții de doi ani. Se fac calcule, matematica nu e uşoară, a fost explicaţia ministrului Mediului. Graţiela Gavrilescu nu a vrut să spună clar dacă această taxă va fi aplicată sau nu în viitorul apropiat. Între timp, România se umple de mașini poluante, la mâna a doua. 

Potrivit unui document oficial analizat în octombrie de Profit.ro, Guvernul ar avea două variante pentru noua taxă auto. Prima variantă presupune ca taxa, raportată la gradul de poluare a mașinii, să fie plătită odată cu ITP-ul. A doua variantă prevede includerea acestei componente în impozitul anual.

Principala provocare este identificarea unei formule care să fie în acord cu normele europene. Ultima formă a taxei a fost invalidată la Curtea Europeana de Justitie.

Pana la ora actuala, o forma care sa fie agreata care sa nu aiba niciun fel de dubiu, care sa nu avem repercusiuni majore din punct de vedere financiar asupra noastra a fiecaruia, lucru pe care nu mi-l doresc, este ca nu s-a gasit inca optimul care sa poata sa confere, cumulate, toate plangerile care au fost depuse in decursul anilor, astfel incat sa nu avem niciun fel de probleme din punct de vedere juridic

Gavrilescu nu a vrut să spună clar dacă această taxă va fi aplicată sau nu în viitorul apropiat. Oficialii au vehiculat mai multe termene, niciunul respectat, ultimul fiind începutul anului 2019.

 

Articolul precedentGuvernul PLAFONEAZĂ prețul la gaze
Articolul următor„Taxa pe lăcomie” pusă de Guvernul înfometat va fi plătită de toţi românii