Seceta extremă va fi gestionată de un comitet din care vor face parte mai multe ministere. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă. În plus, prim-ministrul a anunțat ca Executivul va aloca și 1 miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. 

 „Este o ordonanță foarte importantă care asigură o finanțare de un miliard de euro, dintre care 500 de milioane vor fi destinate autorităților locale pentru eficiența energetică și producția de energie verde pentru consumul propriu.

Discutăm de măsuri care vor fi destinate pentru școli pentru spitale pentru iluminat public pentru locuințe.

Am avut o discuție cu dl ministru Daea, am luat decizia ca începând de săptămâna viitoare să înființăm un comitet interministerial care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă efectele și impactul în agricultură al schimbărilor climatice”, a spus Nicolae Ciucă.

Articolul precedentRomânia se confruntă cu cele mai mari prețuri din ultimii 20 de ani! Ce produse sunt vizate de NOUL VAL DE SCUMPIRI
Articolul următorPe Dunăre şi prin portul Constanţa pot trece două milioane de tone de cereale ucrainene. Ministru german: „Fiecare tonă contează”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau