Guvernul demis a mai împrumutat încă 600 de milioane de lei de la bănci.

 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 600,1 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 112 luni, la un randament mediu de 4,17% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 730,1 milioane de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în octombrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele sunt identice cu cele care au fost programate pentru luna septembrie şi vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Articolul precedentPrimăria Capitalei se împrumută de 140 de milioane de lei pentru autobuze electrice și tramvaie noi
Articolul următorCEC Bank are un nou director general