Guvernul chinez a făcut apel la populaţie să facă rezerve de hrană. Apelul vine într-un moment în care China încearcă să combată reapariţia unor focare sporadice de COVID-19 care perturbă comunicările între dinferitele regiuni ale țării.

Astfel, un anunţ postat, luni seară, pe site-ul Ministerului Comerţului îndeamnă „gospodăriile să stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face faţă nevoilor zilnice şi situaţiilor de urgenţă”. Anunţul nu precizează motivul acestui apel şi nici dacă ţara este ameninţată de o penurie alimentară, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Ministerul Comerţului face, de asemenea, apel la diferite autorităţi locale să faciliteze producţia agricolă şi fluxurile de aprovizionare, să monitorizeze rezervele de carne şi de legume şi să menţină stabilitatea preţurilor.

Apelul autorităților chineze vinde după ce la începutul lui 2020, când se înregistra, practic, apogeul pandemiei de COVID-19 în China, lanţurile de aprovizionare au fost perturbate de intrarea în carantină a mai multor zone din ţară şi de blocarea multor axe rutiere.

Având în vedere experiența din trecut, odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie 2022, regimul se teme de un nou val epidemiologic şi, prin urmare, a luat în ultimele săptămâni măsuri radicale în urma apariţiei unor focare sporadice de COVID-19 în nordul ţării. Drept urmare, cel puţin şase milioane de persoane au intrat în lockdown, în mare parte î oraşul Lanzhou, situat la 1.700 de km vest de Beijing.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentRaluca Turcan: ”Pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie cu 6%”
Articolul următorPreţul grâului, la cel mai ridicat nivel din decembrie 2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau