Şansele ajungerii la un acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind relaţiile post-Brexit sunt mai mici de 50%, a afirmat, joi după-amiază, Michael Gove, ministrul britanic pentru Politicile Cabinetului, anunță Mediafax.

„Cred că, în mod regretabil, şansele mai mari sunt că nu vom ajunge la un acord”, a declarat Michael Gove în Camera Comunelor, potrivit postului Sky News.

Întrebat care este probabilitatea ajungerii la un acord cu UE înainte de încheierea perioadei de tranziţie, pe 1 ianuarie, Michael Gove a răspuns: „Mai puţin de 50%”.

Parlamentul European a cerut, joi, finalizarea până cel târziu duminică a negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie pe tema relaţiilor post-Brexit, avertizând că, în caz contrar, nu va putea ratifica în timp util un eventual acord.

Un eventual acord post-Brexit va trebui ratificat de Parlamentul European, de Parlamentul britanic şi de parlamentele celor 27 de state membre UE. Nu este sigur că procedura de ratificare se va putea finaliza înainte de expirarea tranziţiei post-Brexit, pe 1 ianuarie 2021.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentUE a comandat alte 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer
Articolul următorZborurile către România din statele europene au scăzut cu până la 72%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau