Falimentul celui mai mare asigurător auto din România îi pune pe șoferiii care sunt implicații în accidente în postura de a plăti din propriul buzunar daunele, cu promisiunea că-și vor recupera ulterior banii. Guvernul pregătește și o ordonanță de urgență, care ar urma să urgenteze plata despăgubirilor.

Guvernul ar putea adopta miercuri o ordonanţă de urgenţă care va permite plata mai rapidă a despăgubirilor RCA, înainte de declararea falimentului definitiv al celui mai mare asigurător din România, City Insurance.

roiectul de act normativ a fost discutat cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare.

Din păcate, în acest moment, în urma anunțului falimentului celui mai mare asigurător auto din România, cu peste 3 milioane de clienți, șoferiii care sunt implicații în accidente trebuie să plătească din propriul buzunar daunele, cu promisiunea că-și vor recupera ulterior banii.

În paralel, procurorii DIICOT au deschis o anchetă, la solicitarea acţionarilor City Insurance, pentru a investiga modul în care a fost administrată compania. Acţionarii îi acuză pe angajaţii din România că s-ar fi constituit în grup infracţional organizat, de înşelăciune şi delapidare.

În paralel, ar putea începe şi o anchetă a DNA, după plângerile penale depuse de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, chiar înainte de a solicita falimentul City Insurance.

Articolul precedentDNA confirmă informațiile Realitatea Plus: Anchetă privind ACHIZIȚIA A 120 de milioane de doze de vaccin. Denunțul, făcut de USR Plus
Articolul următorEuro, la un nou maxim istoric, leul S-A PRĂBUȘIT. Pe piața interbancară s-a ajuns la 5 lei/euro