Guvernul ar putea decide azi soarta milioanelor de români afectați de falimentul City Insurance

Falimentul celui mai mare asigurător auto din România îi pune pe șoferiii care sunt implicații în accidente în postura de a plăti din propriul buzunar daunele, cu promisiunea că-și vor recupera ulterior banii. Guvernul pregătește și o ordonanță de urgență, care ar urma să urgenteze plata despăgubirilor.

Guvernul ar putea adopta miercuri o ordonanţă de urgenţă care va permite plata mai rapidă a despăgubirilor RCA, înainte de declararea falimentului definitiv al celui mai mare asigurător din România, City Insurance.

roiectul de act normativ a fost discutat cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare.

Din păcate, în acest moment, în urma anunțului falimentului celui mai mare asigurător auto din România, cu peste 3 milioane de clienți, șoferiii care sunt implicații în accidente trebuie să plătească din propriul buzunar daunele, cu promisiunea că-și vor recupera ulterior banii.

În paralel, procurorii DIICOT au deschis o anchetă, la solicitarea acţionarilor City Insurance, pentru a investiga modul în care a fost administrată compania. Acţionarii îi acuză pe angajaţii din România că s-ar fi constituit în grup infracţional organizat, de înşelăciune şi delapidare.

În paralel, ar putea începe şi o anchetă a DNA, după plângerile penale depuse de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, chiar înainte de a solicita falimentul City Insurance.

Articolul precedentDNA confirmă informațiile Realitatea Plus: Anchetă privind ACHIZIȚIA A 120 de milioane de doze de vaccin. Denunțul, făcut de USR Plus
Articolul următorEuro, la un nou maxim istoric, leul S-A PRĂBUȘIT. Pe piața interbancară s-a ajuns la 5 lei/euro