Premierul Ludovic Orban a rezolvat în ședința de Guvern situația ROMATSA, acolo unde angajații riscau să nu-și mai primească salariile. Șeful guvernului a declarat că a luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. Este vorba de 278 de milioane de euro, bani care trebuie dați fraților Micula.

,, La ora actuala, Romatsa este într-un pericol de a nu mai putea efectua serviciile de navigație aeriană din cauza situației financiare (…)Pierderea certificatului ar crea o problemă la nivel european\”\”, a spus premierul Orban.

,,A doua problemă majoră e apariția unui titlu executor în România, în baza căruia practic au început să fie atacate conturile Ministerului Finanțelor și companii profitabile ale statului român: Nuclearelectrica, Romgaz, Hidroelectrica. Din acest motiv am luat clar decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România\”\”, a adăugat Orban.

Luni, o nouă rectificare bugetară

,, Am introdus pe ordinea de zi un memorandum pe care va trebui să îl dezbatem, și o hotărâre de guvern pentru a suplimenta bugetul Ministerului Finanțelor din fondul de rezervă al premierul. Acest lucru va goli fondul și am stabilit ca luni să facem o nouă rectificarea de buget pentru a re-alimenta fondul de rezervă al guvernului pentru a face plata către autoritățile locale\”\”, a anunțat Orban

Articolul precedentProducția industrială din România, la pământ. Ungaria și Polonia, la polul opus
Articolul următorMinistrul Finanțelor, Florin Cîțu, a publicat strategia Guvernului până în 2022