Executivul a aprobat, joi, Ordonanţa de Urgenţă privind susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că, dacă vor exista creşteri nejustificate ale preţurilor la carburanți în perioada de aplicare, acestea vor fi considerate acțiuni speculative.

Ordonanța de Urgență întră în vigoare în această noapte și prevede reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, din care 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de stat şi 25 de bani vor constitui o reducere voluntară aplicată de lanţurile de benzinării, dacă doresc să ia și 25 bani. 

”Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt, în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări. Sunt convins că majoritatea lanţurilor de benzinării, dacă nu chiar toate, vor aplica această Ordonanţă şi românii vor beneficia la toate brandurile de la staţiile de benzină de aceste reduceri”, a precizat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat că vor fi sancționate acțiunile speculative și va fi interzisă revânzarea produselor achiziţionate în condiţiile prevăzute de ordonanţă, respectiv cu aceatsă reducere de 0,5 lei: ”Revânzarea acestor produse achiziţionate în condiţiile OUG reprezintă contravenţie şi se sancţionează de către autorităţi (..)  după cum urmează: 50.000 până la 500.000 de lei amendă, pentru contravenţiile săvârşite de persoanele juridice şi între 5.500 de lei şi 11.000 de lei, pentru contravenţiile săvârşite de persoane fizice”.

Documentul a fost aprobat joi, în condițiile în care, în această seară este anunțat un protest de amploare împotriva creșterii prețurilor la carburanți.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentScandal monstru pe aeroportul Otopeni. Cum sunt umiliți românii după ce zborurile au fost anulate
Articolul următorCarburanții, mai ieftini cu 50 de bani. Cum afișează benzinăriile reducerea – vezi prețurile din București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau