Grupul Enel, cel mai mare furnizor de utilităţi din Europa în funcţie de capitalizarea bursieră, a anunţat că va fi inclus, începând cu 23 septembrie, în indicele STOXX Europe 50, care înglobează cele mai importante 50 de companii din Europa.

Includerea Enel a fost decisă în urma evaluării periodice a companiilor listate realizată de către STOXX, operatorul indicilor grupului Deutsche Boerse, printre care se numără şi STOXX Europe 50.

”Indicele STOXX Europe 50 oferă reprezentare companiilor lider din cele mai importante sectoare economice din Europa, acoperind aproape 50% din capitalizarea pieţei bursiere europene. Capitalizarea bursieră a Enel a ajuns în prezent la 68 de miliarde de euro, în creştere cu 40% faţă de începutul acestui an”, se arată în comunicat.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 89 GW.

Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea.

Articolul precedentFondul Proprietatea:”Nu este benefic pentru Hidroelectrica să cumpere acțiuni CEZ și Enel”
Articolul următorCare este cel mai bun oraş de trăit din lume?