PSD nu are date concrete privind supraimpozitatrea averilor, așa-numita „taxă de lux”, pe care social-democrații au propus-o ca o soluție de a aduna mai mulți bani la bugetul de stat, în perioada guvernării alături de PNL. Vicepreședintele Sorin Grindeanu a declarat, luni, că deocamdată este vorba de o tatonare și că sunt așteptate date concrete de la Ministerul Finanțelor.

„Nu s-au discutat despre astfel de praguri (un nivel al veniturilor sau o suprafață a locuinței de la care să se aplice o impozitare suplimentară – N.R.) de la care să se aplice redefinirea produselor de lux, s-au cerut date si scenarii de la Ministerul Finanțelor Publice, în momentul în care vom avea aceste date și ne vom pune de acord, în urma negocierilor, vă vom comunica.

Este fals, nu s-a discutat niciun prag de acest fel, cum ar fi 120 de metri pătrați pentru o locuință, s-a vorbit doar de acea componenta de lux, eu am enumerat iahturi sau bolizi de lux, dar a fost mai mult o exemplificare, în cadrul discuțiilor viitoare și a datelor de la MF vom face această transpunere pe date exacte”, a mai afirmat Grindeanu.

La discuțiile cu PNL privind măsuri de sporire a veniturilor bugetare, PSD a propus, ca alternative, fie impozitarea progresivă a veniturilor, fie o așa-numită taxa pe lux, care ar urma să fie aplicată ca un impozit pe proprietățile precum vile, limuzine de lux sau iahturi.

 

Articolul precedentLoteria Vaccinării. Rezultatele extragerii de duminică 14 noiembrie
Articolul următorCompaniile americane din România, semnal de alarmă: În 2021 s-au pierdut oportunități, riscul unor măsuri populiste a crescut