Toţi operatorii de pe piaţa telecom din România sunt pregătiţi să participe la competiţia pentru implementarea tehnologiei 5G şi nu vor fi niciun fel de restricţii sau interdicţii pentru companiile străine interesate de această licitaţie, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, într-un interviu acordat agenţiei de presă Xinhua, citat de Agerpres.

„Anul trecut, aproape toţi marii operatori au făcut în mod public teste 5G şi totodată şi-au anunţat intenţia de a lansa servicii comerciale 5G în 2020. Nu vor exista restricţii pentru intrarea pe piaţă a altor jucători… Dacă vor participa la licitaţia pentru frecvenţele 5G şi vor câştiga licenţe, beneficiile vor fi pentru utilizatorii finali, care vor avea o gamă largă şi competitivă de opţiuni”, a afirmat Grindeanu.

Preşedintele ANCOM a precizat că România intenţionează să organizeze o singură licitaţie pentru atribuirea de frecvenţe 605 MHz în a doua parte a acestui an, iar câştigătorii licenţelor le vor putea utiliza efectiv de la 1 ianuarie 2020.

„5G va demara o adevărată revoluţie industrială în România oferind şansa de a accelera ritmul de reducere a decalajelor”, a mai afirmat Grindeanu, El a estimat că veniturile statului ar urma să crească cu peste 4,7 miliarde euro, s-ar crea peste 250.000 de noi locuri de muncă, iar piaţa smart ar ajunge la circa nouă miliarde dolari în 2026.

 

Articolul precedentGiganții aerului pot opera pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu
Articolul următorAurul a atins cea mai mare cotaţie din ultimii 7 ani (BNR)