Germania a luat o serie de măsuri de urgenţă pentru a-şi asigura aprovizionarea. Printre aceste măsuri se numără utilizarea sporită a centralelor pe cărbune pentru a genera energie electrică, a anunţat duminică guvernul de la Berlin.

„Pentru a reduce consumul de gaz, trebuie folosit mai puţin gaz pentru a genera electricitate. În schimb, centralele pe cărbune vor trebui folosite mai mult”, a transmis ministerul german al Economiei, potrivit lalibre.be.

„Consumul de gaze trebuie să continue să scadă şi mai mult gaz trebuie să aterizeze în depozitele cu riscul de a fi cu adevărat strâns pentru iarnă”, adaugă ministrul Economiei, Robert Habeck, într-un document obţinut de agenţia de presa germană DPA.

Guvernul german planifică să utilizeze miliarde de euro pentru finanţarea măsurilor de reconversie energetică, a mai precizat sursa citată.

Potrivit DPA, guvernul german intenţionează, de asemenea, să introducă un model de licitaţie pentru gaze în această vară.

 

Articolul precedentAverile acumulate suspect în România vor fi controlate. Șeful ANAF: Îi vom urmări și pe Facebook, să vedem pe unde se duc, ce fac
Articolul următor300.000 de vouchere sociale vor fi alimentate cu bani până la sfârșitul săptămânii