Furturile de criptomonede nu încetează: încă 60 de milioane de dolari, în Japonia

Monede digitale în valoare de aproximativ 6,7 miliarde de yeni (60 de milioane de dolari) a fost furate, în Japonia, în urma unui atac de hacking, a declarat, joi, un operator virtual de schimb (exchange).

Tech Bureau, din Osaka, entitatea care operează exchange-ul Zaif, a declarat că serverul său a fost accesat ilegal și, astfel au transferat banii. „Refuzăm să comentăm detaliile privind modul în care a avut loc acest acces ilegal, deoarece este un caz penal și am cerut deja autorităților să investigheze”, conform unei declarații citată de CBS.

În comunicat se mai precizează că monedele virtuale furate au fost de tipul Bitcoin, , Monacoin și Bitcoin Cash.

„Vom pregăti măsuri pentru ca activele clienților să nu fie afectate” de acest gen de atacuri, se mai arată în comunicat. Tech Bureau a adăugat că va primi sprijin financiar din partea principalul acționar, Fisco Group.

Japonia este unul dintre principalele centre la nivel global în ceea ce privește monedele virtuale și se estimează că ar exista 50.000 de magazine care acceptă plăți în Bitcoin.

La începutul acestui an, exchange-ul japonez Coincheck a suspendat depunerile și retragerile de monedele virtuale după ce a fost atacat, ducând la o pierdere în valoare de o jumătate de miliard de dolari americani în criptomonede NEM, pe locul 10 în clasamentul celor mai importante criptovalute în funcție de capitalizarea de piață.

Autoritățile japoneze au ordonat mai târziu ca două exchange-uri să își suspende operațiunile, ca parte a unei operațiuni care a urmat respectivului atac.

Articolul precedentO nouă intervenție a lui Trump în piața petrolului. Prețul scade
Articolul următorPiața de capital din România, campioana Europei la dividende

Comments are closed.