Franţa susţine aderarea completă a României la spaţiul Schengen, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, ambasadorul acestei ţări la Bucureşt.  Diplomatul a subliniat că o „imensă majoritate” a Uniunii Europene susţine aderarea cu tot cu graniţele terestre a ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie.

„Susţinem aderarea completă, o imensă majoritate a Uniunii Europene susţine aderarea completă. În primul rând, pentru că este ceva coerent, pentru că este un obiectiv politic şi pentru că vedem foarte bine cozile de maşini, cozile de camioane la graniţele terestre şi este absurd în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor şi bunurilor, dar şi în planul securităţii şi chiar în ceea ce priveşte mediul înconjurător. Este absurd să vezi cum camioane aşteaptă (la graniţă – n.r.) zile întregi. Susţinem aderarea completă, cât se poate de repede, a României în spaţiul Schengen, din toate punctele de vedere”, a afirmat Nicholas Warnery.

El a spus că ţara sa se bucură de primul pas făcut în acest sens.

„La începutul lui decembrie nu credeam că se va întâmpla. Ne-am unit forţele. La jumătatea lui decembrie am spus că trebuie să se întâmple. La finalul lunii a fost luată decizia. A fost o mare bucurie pentru mulţi şi mulţi au răsuflat uşuraţi, inclusiv diplomaţii acreditaţi aici, la Bucureşti, printre care mă număr şi eu. Deci, este o primă etapă decisivă. Trebuie să urmeze şi cealaltă, aşadar se discută de o aderare cât mai rapidă la spaţiul Schengen terestru”, a afirmat ambasadorul, potrivit sursei citate.

Warnery a susţinut că perioada dinaintea alegerilor europarlamentare din iunie „complică puţin lucrurile”.

„Nu spun că o decizie va fi neapărat blocată până în iunie, dar este cu adevărat o situaţie complexă”, a arătat diplomatul.

Articolul precedentȘefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, invită fermierii și procesatorii la dialog
Articolul următorRaport sumbru al FMI: Recalcularea pensiilor ar trebui AMÂNATĂ! Se recomandă introducerea unor noi taxe