Fostul ministrul al Muncii, Marius Budăi, intervine în disputa legată de posibila majorare a vârstei de pensionare. În exclusivitate la Realitate Plus, el a declarat că acest lucru nu se va întâmpla pe termen scurt. 

„Creșterea vârstei de pensionare nu există! În lege se vorbește ca după anul 2025 să studiem dacă putem lua în calcul ceea ce se întâmplă cu speranța de viață. O reducere a vârstei standard de pensionare în conformitate cu perioada lucrată. Al doilea drept este în concordanță cu numărul de ani lucrați, iar al treilea pentru condiții speciale și deosebite”, a explicat fostul ministru, în exclusivitate la Realitatea Plus. 

Reacția a venit după ce în spațiul public s-a vehiculat scenariul ca 1,6 milioane de pensionari să aibă pensiile înghețate începând de anul viitor. Totul după ce Guvernul a adoptat normele de aplicare pentru legea pensiilor fără să modifice în vreun fel articolul care a stârnit cele mai mari controverse. O altă interpretare este că în noua lege și vârsta de pensionare va putea fi majorată după bunul plac al Guvernului. 

Articolul precedentMinisterul Finanțelor testează impozitarea progresivă încă din 2023. Când ar putea fi introdusă?
Articolul următorRomânia scoate Huawei din rețeaua națională 5G. Cum justifică guvernul această decizie