Ford a anunțat că va închide o uzină de motoare din Marea Britanie în septembrie 2020, ca urmare a scăderii cererii pentru astfel de componente. Uzina are în prezent circa 1.700 de angajați.

Ford a anunțat joi o nouă măsură în cadrul amplului program de restructurare a operațiunilor de pe Bătrânul Continent.

Constructorul american a confirmat că va închide uzina de motoare din localitatea britanică Bridgend până în septembrie 2020.

Uzina are o capacitate de producție de 750.000 de motoare pe an, însă Ford a anunțat că producția de unități AJ-V8 pentru Jaguar Land Rover va fi mutată la alta uzină, în timp ce cererea globală pentru motorul EcoBoost de 1.5 litri care echipează modele precum Fiesta ST și Focus este în continuă scădere.

Oficialii Ford susțin astfel că decizia nu are nicio legătură cu Brexit, însă 1.700 de angajați își vor pierde locul de muncă. În plus, Stuart Rowley, președintele Ford Europa, a admis că Ford ar putea reevalua anumite uzine din Marea Britanie în cazul unei ieșiri din Uniunea Europeană fără un acord cu privire la taxele vamale.

„Dacă va fi un Brexit fără acord va trebui să evaluăm mediul de afaceri în privința taxelor vamale. Dacă mediul de afaceri se va schimba semnificativ, va trebui să revizuim planul de afaceri”, a declarat el.

Anterior, Ford a anunțat eliminarea din producție a modelelor C-Max și Grand C-Max de la uzina Saarlouis (Germania), a redus programul de lucru la uzina din Valencia (Spania) și a închis trei uzine din Rusia și o uzină de cutii de viteze din Bordeaux (Franța).

În ciuda acestor restrângeri de activitate, uzina de la Craiova nu va fi afectată de măsuri similare, mai ales că americanii vor produce aici noul SUV Ford Puma începând din a doua jumătate a acestui an. Ford va rămâne prezentă în Marea Britanie prin uzina de motoare diesel de la Dagenham și uzină de cutii de viteze de la Merseyside.

Articolul precedentNuclearelectrica are variante de rezervă, în cazul în care nu mai vin chinezii la Cernavodă
Articolul următorVânzările Dacia, pe plus în luna mai 2019, față de anul trecut