Ford Motor vine cu vești cât se poate de proaste pentru angajați. Urmează ca sute de angajați să fie concediați, pentru a reduce cheltuielile.

roducătorul auto american Ford Motor a anunţat marţi că va reduce numărul de angajaţi din America de Nord, în special din domeniul ingineriei, pentru a-şi optimiza operaţiunile şi a-şi creşte profitabilitatea.

ADVERTISING

Costuri de restructurare

Ford a precizat că disponibilizările fac parte din planul său de creştere Ford+, care presupune o concentrare pe vehiculele electrice şi serviciile digitale. Compania a estimat că va înregistra costuri de restructurare de până la 2 miliarde de dolari până în 2023.

Numărul de posturi afectate

Potrivit Wall Street Journal, Ford ar urma să concedieze cel puţin 1.000 de angajaţi salariaţi şi lucrători contractuali în SUA şi Canada. Compania nu a confirmat cifra exactă, dar a spus că va oferi indemnizaţii de concediere şi beneficii celor afectaţi. Ford a adăugat că măsurile nu se limitează la rolurile de inginerie, ci vizează toate cele trei unităţi de afaceri – Ford Blue, Model e şi Ford Pro.

Contextul industriei auto

Decizia Ford vine în contextul în care alţi producători auto, precum Stellantis şi General Motors, au anunţat că oferă angajaţilor compensaţii de concediere. Industria auto se confruntă cu provocări majore, cum ar fi tranziţia la mobilitatea electrică, criza cipurilor şi cererea fluctuantă. CEO-ul Ford, Jim Farley, a declarat anterior că forţa de muncă a companiei este prea numeroasă şi nu are suficiente competenţe pentru viitorul industriei.

Articolul precedentComisia Europeană a aprobat plata Cererii 2 din PNRR – 2 jaloane nu au fost îndeplinite de România
Articolul următorȚigările se scumpesc la începutul lunii iulie – Cât va costa un pachet