Ford a produs aproape 47.000 de unități Ecosport la uzina de la Craiova în primele patru luni ale anului, în creștere cu circa 3.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Producția uzinei pe care Ford o deține în România la Craiova s-a menținut relativ constantă în prima parte a acestui an, în condițiile în care cererea pentru SUV-ul Ecosport nu a înregistrat oscilații majore la nivel european.

Pe parcursul lunii aprilie, Ford a produs la Craiova 12.316 unități Ecosport, astfel că la nivelul primelor patru luni ale anului producția a ajuns la 46.736 de unități. Comparativ cu primele patru luni ale anului trecut, uzina din România a înregistrat o creștere de producție de 3.1%, de la 45.319 unități.

Cu câteva zile în urmă, Dacia a raportat o producție de 28.083 de unități în luna aprilieși o producție totală de 125.314 unități Duster, Sandero, Logan și Logan MCV la nivelul primelor patru luni ale anului. Cu alte cuvinte, România a produs 172.050 de unități în primele patru luni ale anului la uzinele de la Mioveni și Craiova.

Cel mai probabil, producția uzinei de la Craiova va crește treptat spre finalul acestui an, întrucât Ford va începe producția noului SUV Puma, pe care l-a prezentat recent într-o serie de imagini-teaser în cadrul unui eveniment care a avut loc la Amsterdam. Noul model va fi produs alături de Ecosport, iar Ford a anunțat anterior că intenționează să angajeze încă 1.700 de persoane.

Articolul precedentDepozitele populaţiei şi firmelor au crescut cu 9,9% în aprilie
Articolul următorProgramul „Rabla” pentru elctrocasnice. Fonduri epuizate în prima zi