Florin Cițu, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, a făcut primele declarații după ce a fost propus pentru a ocupa prima funcție din Guvern. El i-a mulțumit președintelui pentru nominalizare.

Premierul propus, Florin Cîțu, și șeful PNL, Ludovic Orban, au susținut o conferință de presă la Palatul Victoria, miercuri seara.

”Mulțumesc dlui președinte Iohannis, dlui președinte PNL Ludovic Orban. E o propunere care mă onorează și mă încarcă de responsabilitate. Voi discuta cu partenerii parlamentari pentru a forma o majoritate. În cel mai scurt timp voi înainta parlamentului lista și programul de guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban: ”Salut decizia președintelui de desemnare pentru funcția de premier a colegului meu Florin Cîțu. Este o decizie extrem de importantă care are ca obiectiv deblocarea situației creată de PSD și prelungirile sale instituționale.

Eu și colegii mei de partid vom susține această propunere, voi fi alături de premierul desemnat în toți pașii următori pe care-i vom derula: lista guvernului și programul de guvernare.. Vineri vom avea o reuniuna a conducerii pentru validarea lor.

Vom fi implicați în toate discuțiile pe care le vom declanța pentru înceercarea obținerii unei majorități.

Florin Cîțu este vicepreședinte economic al PNL, este un liberal autentic, este ministrul Finanțelor, practic mâna dreaptă în Guvernul pe care l-am condus.

A reușit, fiind principalul merit al domniei sale, să ne facă să ne ținem de cuvânt prin a da bugetul pe 2020 la începutul anului, așa cum e normal”.

Articolul precedentConstantin Rudnițchi: Jos măștile capitalismului!
Articolul următorPrimul caz de coronavirus CONFIRMAT în România. Arafat: „Pacientul nu prezintă simptome”