Ministrul demis al Finanțelor anunță, triumfalist, pe Facebook, că ,,planul PNL de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu și comunicarea transparentă au început să aibă efecte pentru români și că obânzile SCAD în fiecare zi”.

Cîțu mai vin cu o veste bună pentru guvernul PNL:  ,,Agenția de rating Moody’s spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de țară”.

Ca să fie credibil, ministrul demis al Finanțelor prezintă și varinta în engleză a anunțului făcut de Moody’s.

„From a credit perspective, holding early elections could bring forward the implementation of a new policy agenda. A freshly elected government with a clear mandate to tackle the country’s economic and fiscal challenges could from that angle be credit positive” – Moody’s, 13 februrie 2020.

,,Este cred primul exemplu în istorie când o țară trece printr-o situație politică dificilă cu o economie care a fost capusata de socialiști aproape un deceniu dar care are susținerea și încrederea investitorilor, a agențiilor de rating și a partenerii instituționali din UE și SUA.Guvernul PNL a făcut din nou ca România să conteze. Urmează lucruri fantastice pentru români. V-am promis și așa vom face”, mai spune Cîțu.

Articolul precedentPreviziunile economice pentru România: PIB, creștere de 3,8% până la finalul anului
Articolul următorConstantin Rudnițchi: Să guverneze Curtea Constituțională!