Premierul demis Flori Cîțu va avea, luni, o discuție cu reprezentanții primarilor de municipii, pentru identificarea unei soluții privind subvenția la gigacalorie.

Premierul Florin Cîțu va avea o discuție cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România pentru identificarea unei soluții pentru subvenția la gigacalorie, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

Întâlnirea are loc în contextul în care din întreaga țară vin semnale alarmante despre scumpirea gigacaloriei și a situație financiare disperate în care se găsesc administrațiile locale.

Cea mai gravă situație este la Timișoara, unde furnizarea agentului termic a fost sistată sau a funcționat la nivel de avarie timp ce câteva zile, inclusiv în spitale, din cauza blocajului financiar generat atât de scumpirea energiei, cât și de datoriile istorice ale societății de termoficare

Primăria Timișoara a solicitat 350 de milioane de lei din partea Guvernului pentru a putea asigura încălzirea orașului pe perioada sezonului rece.

Articolul precedentLegea compensării facturilor a intrat în vigoare. Milioane de români riscă să nu beneficiază
Articolul următorAlertă pe piața RCA. Falimentul City Insurance a majorat tarifele, dar și riscul de accident neasigurat