Comisia Europeană prognozează o scădere a economiei României cu 5,2%, însă Florin Cîțu spune că va fi o contracție de cel mult 4%. Ministrul de Finanțe susține că prognozele noastre sunt mai aproape de adevăr decât cele ale oficialilor europeni.

„Economia României va scădea cu 5,2 % în 2020 şi va creşte cu aproximativ 3,3 % în 2021 şi cu 3,8% în 2022, în timp ce rata şomajului va urca cu 5,9% în acest an şi cu 6,2% anul viitor, iar inflaţia va creşte cu 2,5%, la fel şi în 2022”, arată previziunile de toamnă pulicate săptămâna trecută de Comisia Europeană.

Luni, la bilanțul unui an de guvernare, Florin Cîțu a declarat că va fi o contracție de doar 4% a economiei românești anul acesta.

„Cred că anul acesta economia va avea o contracție de 4% plus minus 3 puncte procentuale. Vom avea o revenire în „V” a economiei, deja datele de la producția industrială și cele de la consumul cu amănuntul îmi dau dreptate. Noi am avut dreptate! România este singura țară din Uniunea Europeană care evită recesiunea tehnică și cred că estimările noastre sunt mai aproape de adevăr decât cele de la Comisia European, chiar daca e o piata volatilă. Sunt cateva cheltuieli ce trebuiesc reajustatre, din cauza pensiilor, a banilor de la sanatatre. Nu vom avea o rectificare bugetara cu multe surprize”, a afirmat Cîțu.

Fostul ministru PSD al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a afirmat și el, în repetate rânduri, că estimările Comisiei Europene legate de evoluția economiei românești sunt mai pesimiste decât ale guvernanților și că, de regulă, estimările de la București sunt mai realiste.

Articolul precedentÎntr-un singur an, deficitul comercial al României a crescut cu aproape un miliard de euro
Articolul următorModificare importantă privind telemunca: angajatorul nu mai are nevoie de acordul angajatului