Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de guvern că ținta de deficit pentru acest an rămâne de 7% din Produsul Intern Brut. Șeful Executivului a estimat că proiectul de buger ar urma să ajungă în Parlament săptămâna viitoare sau, cel târziu, peste două săptămâni.

„Mergem spre un deficit de 7%, 7,1%, în jurul acestei cifre. De ce facem această muncă și de ce pare că durează mai mult? Obiectul este de a veni în Parlament săptămâna viitoare, sper. Pentru că în acest moment introducem reforme amânate 30 de ani și modificăm măsuri cu efecte devastatoare asupra bugetului. E important să menținem încrederea investitorilor străini, a Comisiei Europene, a agențiilor de rating. Analiza pe buget e puțin diferită pentru că începem prima parte a bugetării multianuale, cred că o vom introduce din 2023. Mă uit și la bugetul 2021 – 2022. O parte din reforme vor avea impact real în 2022, e o muncă mai laborioasă”, a afirmat Cîțu.

 

 

Articolul precedentCHECK-IN. O nouă stație de tramvai la Piața Victoriei
Articolul următorGuvernul a aprobat normele metodologice pentru noua amânare a plăți ratelor la bănci – Anunțul Ministerului Finanțelor