Premierul Florin Cîţu afirmă că şi-a propus ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României să fie aprobat de către Comisia Europeană înainte de 15 septembrie. Șeful Guvernului susține că România a rămas în eșalonul al 2-lea al țărilor care așteaptă aprobarea Planului pentru că executivul său s-ar fi apucat mai târziu de lucru, chiar dacă a folosit un proiectul conceput în vremea guvernului Orban. 

„Avem un Guvern nou, o coaliţie care a început discuţia pe PNRR mai târziu decât celelalte ţări. Toate au început anul trecut prin octombrie, noi aveam un PNRR, în coaliţie s-a decis să fie puţin schimbat PNRR-ul, varianta cu care am mers la Bruxelles. Deci am avut de aici puţin delay. Ceea ce pot să vă spun eu, că va fi aprobat în septembrie. August nu se lucrează, că ar fi fost în august. (…) Ţinta mea este să-l avem înainte de 15 septembrie aprobat, sau în jur de 15 septembrie, poate mai devreme”, a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la un post TV.

Premeirul chiar a invocat varinta ca unele ministere să primeacă bani în plus la rectificare, pentru a demarca proiecte asumate prin PNRR; urmând ca Guvernul să-și recupere apoi sumele din banii primiți după aprobarea Planului.

Întrebat despre criticile aduse de social-democrați la adresa proiectului în sine, dar și a modului în care decurg negocierile, Florin Cîțu a evitat un raspuns aplicat, afirmând doar că n-ar lua „ce spune PSD niciodată fără un filtru foarte, foarte puternic”.

Articolul precedentFonduri suplimentate pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus
Articolul următorAu crescut restanțele la credite în lei și au scăzut la cele în valută