Florin Cîțu a declarat, le Realitatea TV, că stabilizarea economiei românești va dura cel puțin un an de zile.  „2020 este anul de stabilizare a economiei pentru a stabili o creștere economică sustenabila, 2020 este un an de curatare a economiei. Deci un an…”, a declarat ministrul Finanțelor.

„Știți foarte bine ca pentru anul acesta sau pentru anul viitor construcția bugetului porneste de la un deficit de 4 la suta. Da, exiustă un set de masuri, pe care dorim sa le luam, de la pensii speciale, la salarii demnitari,si da, si la eliminarea acelui cumul de pensii, la stat, este o masura care nu isi are rostul”, a spus Cîțu.
Zilele trecute, preşedintele Klaus Iohannis a avut un punct de vedere privind pachetul de reducere de cheltuieli. Iar şeful statului are o certitudine: nu vor fi tăieri de salarii. Nu a spus însă acelaşi lucru şi despre salariile demnitarilor.
O a doua măsură îi vizează pe bugetarii care au şi pensie. Din 2020, aceştia vor fi nevoiţi să aleagă: fie pensia, fie salariul de la stat. Important de punctat este însă faptul că, prin eliminarea supraaccizei şi renunţarea la impozitarea contractelor part-time, bugetul pierde aproape 4 miliarde de lei. Prin urmare, Guvernul trebuie să strângă cureaua în alte părți. Un avertisment a lansat şi premierul Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern de vineri. Le-a transmis miniştrilor să nu risipească bani pe final de an, chiar dacă sunt prevăzuţi în buget

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu anunţă o premieră luni, în Senat, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PSD împotriva sa, spunând că va fi pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor.

”Luni, 9 decembrie, veţi asista la o premieră. O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al finanţelor le spune adevărul românilor despre finanţe/buget/economie în Parlamentul României.  Vă aştept să urmăriţi dezbaterile la moţiunea simplă depusă de PSD împotriva mea. Luni, 9 decembrie, oră 16:00”, anunţă Cîţu.
El precizează că după moţiune va vorbi despre buget şi planul de măsuri pregătit pentru a stabiliza economia şi elimina dezechilibrele macroeconomice.

Dezbaterea şi votul asupra Moţiunii simple cu tema: ” Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE” sunt programate luni, de la ora 16;00.

Dacă anul viitor am fi continuat cu programul PSD, care aruncau banii în stânga și în dreapta, dezechilibrele macro-economice ar fi fost foarte mari.

Florin Cîțu a mai spus că stabilizarea economiei românești va dura cel puțin un an de zile.

„2020 este anul de stabilizare a economiei pentru a stabili o creștere economică sustenabila, 2020 este un an de curatare a economiei. Deci un an…”, a declarat ministrul Finanțelor.

Articolul precedentRaluca Turcan: În fiecare minister erau găuri de miliarde de lei
Articolul următorMinistrul Economiei, ultimatum pentru Firea: „Să vină cu un plan concret”