Agricultura românească este în plină dezvoltare, iar fermierii au nevoie de soluții de creditare specializate care să le susțină creșterea productivității și, implicit, performanța afacerilor.

Pe fondul acestor așteptări finanțatorii din sectorul agricol își asigură resursele financiare pentru oferirea de produse și servicii financiare inovatoare destinate unei agriculturi moderne și profitabile. Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit a declarat că firma pe care o conduce a agreat cu Exim Bank prelungirea și suplimentarea unui acord de împrumut, până la 150 milioane lei.

Acest acord are în vedere asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse și servicii financiare destinate agricultorilor români.

”Compania va beneficia din partea EximBank și de o linie de trezorerie în valoare de două milioane de euro care-i va permite optimizarea costurilor financiare”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

EximBank și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2013, banca acordând societății un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro). De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali.

În 2017 Agricover Credit a acordat finanțări în valoare de 1,37 miliarde lei unui număr de peste 2.300 de fermieri.

Agricover Credit reprezintă divizia de Agri-Finance a Agricover Holding care oferă soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România. Agricover

 

 

Articolul precedentUn sfert de populația României își asigură traiul pentru o zi cu tot atâția dolari cât dă un american pe o bere
Articolul următorTot o companie din India este cea mai interesată de fostul Sidex

Comments are closed.