Grupul PSA a contactat Fiat Chrysler Automobiles în vederea unei alianțe între cei doi producători auto, însă FCA a respins această propunere, potrivit unor surse apropiate de situație și citate de Wall Street Journal.

Francezii de la PSA au la dispoziție 10 miliarde de euro pentru a investi în formarea de parteneriate cu diferiți constructori pentru a-și extinde vânzările în Statele Unite, fiind luată în calcul și posibilitatea unei fuziuni.

PSA a abordat în acest sens pe Fiat-Chrysler, dar FCA a respins propunerea unei alianțe. Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, discuțiile și negocierile dintre cele două părți au fost încheiate.

Oficialii FCA nu doresc o alianță cu PSA deoarece astfel ar spori expunerea lor la piața europeană matură, în timp ce familia Agnelli, acționar majoritar, nu este interesată de o tranzacție finanțată cu acțiuni PSA.

Anterior, CEO-ul FCA, Mike Manley a declarat că nu se opune unei tranzacții care ar face compania mai puternică, spunând că este “deschis la această oportunitate”.

Articolul precedentPreşedintele BVB: Trebuie să ne facem propria pensie privată
Articolul următorLeul începe săptămâna cu stângul