Ferrari 250 GTO, vândut cu 48,4 milioane de dolari

Piesă rară, un Ferrari 250 GTO, din 1962, a fost vândut prin licitaţie, în California, cu prețul record de 48,4 milioane de dolari.

Automobilul a fost oferit de către casa de licitaţii RM Sotheby’s în Monterey, estimându-se un preţ de 45-60 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare evaluare făcută vreodată la o licitaţie de automobile vintage.

Preţul obţinut a depăşit recordul anterior, de 38,1 milioane de dolari, plătit pentru un model din 1963 al aceluiaşi automobil, în 2014, potrivit Bloomberg.

Vânzătorul a fost Greg Whitten, preşedinte al Numerix Software şi unul dintre angajaţii vechi ai Microsoft, care a cumpăratul Ferrariul în anul 2000.

Preţul de piaţă al unui astfel de Ferrari, la momentul cumpărării de către Greg Whitten, era  de circa 20 milioane de dolari.

Ferrari a construit doar 36 de exemplare al modelului respectiv, în perioada 1953-1964, iar aceste maşini de curse elegante au generat cele mai mari preţuri în rândul automobilelor vintage, în ultimii ani. O versiune din 1963 s-a vândut pentru 70 de milioane de dolari într-o tranzacţie privată care a avut loc în acest an, potrivit Sotheby’s.

Articolul precedentROBOR scade să ușureze povara ratelor după concedii
Articolul următorAmazon va trece și ea pragul de un trilion de dolari, după Apple

Comments are closed.