Europarlamentarul Rareș Bogdan consideră că România nu reușește să-și apere interesul sau să joace în interesul național, așa cum fac alte state, referindu-se la scandalul cu subvențiile mici pentru fermierii români.

„Eu am o teorie pe care o susțin întru totul. Eu spun că pot să obții absolut orice. Eu spun că de cele mai multe ori, România nu reușește să-și apere interesul sau să joace în interesul național, așa cum fac alte state.

Pe de o parte din neștiință, pe de altă parte din proastă pregătire, pe de altă parte, dintr-o slugărnicie clasică românească, care ne-a adus mari, mari deservicii în ultimii 33 de ani.

Politicienii români de la vârf, indiferent cum au fost de dreapta sau de stânga, timp de primii 20 de ani după Revoluție, au fost obișnuiți să pună vina pe greaua moștenire pentru propriile lor nerealizări și propria lor incompetente.

După ce am intrat în Uniunea Europeană, adică în urmă cu 15 ani, aproape 16 ani, am învățat să punem vina, să dăm vina pe Bruxelles și atunci când nu suntem în stare să ne negociem și să convingem comisari să convingem Comisia.

În cazul de față e foarte bine că președintele Iohannis a atras atenția cu privire la calculul pe aceste 56 de milioane. A atras atenția și Victor Negrescu, și Maria Grapini cu date foarte clare că aceste 56 de milioane, plus datele oferite de fermieri nu sunt îndeajuns pentru cele 240 de milioane invocate de fermierii români, că le-au pierdut din cauza cerealelor.

Aici decizia a fost prea mult politică și prea puțin tehnică. Și cred că faptul că până și președintele Iohannis, care e foarte tolerant cu excesele Bruxelles-ului, s-a enervat”, a spus Rareş Bogdan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFitch a îmbunătăţit ratingul României de la „negativ” la „stabil”
Articolul următorPolițiștii de frontieră amenință că ies în stradă. Care sunt nemulțumirile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau