Senatul a adoptat propunerea legislativă care limitează la 2.000 de cmc capacitate cilindrică a mașinilor care sunt scutite de la impozit.

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă prin care sunt scutite de impozit persoane aflate în situaţii speciale (veterani de război, persoane cu dizabilităţi, foşti deţinuţi politici) pentru mijloacele de transport cu capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2.000 centimetri cubi.

Propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL, PSD, UDMR şi neafiliaţi completează art 469 din Codul fiscal, în sensul că se impune o limită a capacităţii cilindrice pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul alege să beneficieze de scutirea de impozit.

„Interpretarea în litera legii a dat naştere unor situaţii în care există maşini de lux scutite de impozit, astfel încât o dispoziţie legală, gândită ca o facilitate fiscală, a ajuns să fie un privilegiu. Această dispoziţie legală există pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile şi nu pentru a scuti de impozit proprietarii de maşini de lux”, precizează iniţiatorii în expunerea de motive a propunerii legislative.

Propunerea legislativă pentru modificarea art.469 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentKlaus Iohannis, decizie importantă în privința programului „Anghel Saligny”. Președintele a semnat decretul
Articolul următorMarcel Ciolacu, promisiuni uriașe: Schengen terestru până la sfârșitul anului, anul viitor fără vize în America, intrarea în OECD până în 2026

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau