Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a vorbit, vineri seara, despre facturile duble pentru energie primite de unii consumatori. 

Mulţi români au primit câte două facturi pentru aceeaşi perioadă, după ce şi-au schimbat furnizorul de energie electrică. 

„Vreau să ne lămurim clar că aici vorbim de o emitere automată a unor documente cu caracter fiscal. Deci, undeva, probabil, în spatele acestui document, cineva nu a operat în sistem faptul că acest consumator nu mai este beneficiarul serviciilor furnizorului de energie.

Noi recomandăm permanent un prim contact cu operatorul economic pentru a-i da acestuia posibilitatea de remediere și aș vrea să înțelegem că cei mai mulți dintre furnizorii pe care i-am văzut aici au portofolii de câteva sute de mii de clienți. Cu toate acestea, ne confruntăm cu situații de genul acesta. Ceea ce nu poate vorbi cu siguranță despre un mod de operare”, a spus Horia Constantinescu, vineri, la un post TV.

Horia Constantinescu spune că aceste facturi nu trebuie plătite, mai ales dacă există două contracte.

Articolul precedentMarea CĂPUȘARE. Cum au ajuns penalizările să fie mai mari decât 8% din acțiunile PETROM ce aparțin salariaților
Articolul următorDepozitele de gaze, golite rapid în România – Avertismentul specialiștilor în energie, în plină iarnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau