Facebook  lansează o platformă pentru transferuri de bani în reţeaua WhatsApp care foloseşte criptomonede. Deocamdată e ținută la secret denumirea noii monede virtuale promovată de Facebook, însă zvonurile circulate până acum indică drept ţintă regiunea Indiei.

Spre deosebire de criptomonedele obişnuite, noua monedă virtuală face parte din categoria aşa numitelor stablecoin – un tip de valută digitală a cărei valoare este girată integral cu fonduri într-o monedă stabilă recunoscută oficial (ex. dolarul american), scrie Go4It.ro

Acest tip de monedă virtuală cu valoare fixă combină majoritatea atuurilor oferite de tehnologia blockchain, putând fi folosită pentru transferuri securizate de bani care ocolesc sistemul bancar, semi-anonime şi practic instantanee. Cu peste 200 milioane de utilizatori doar în India, serviciul WhatsApp ar putea obţine un boost considerabil de popularitate de pe urma introducerii unei opţiuni pentru efectuarea de plăţi securizate între utilizatori.

Facebook păstrează însă secrete detaliile noii platforme de tranzacţionare, data de lansare fiind deocamdată incertă. În prezent, compania pare că lucrează la rezolvarea anumitor aspecte de ordin legal şi definitivarea unei strategii de ansamblu pentru intermedierea tranzacţiilor cu criptomonede.

Articolul precedentZece tendințe economice globale care merită urmărite în anul 2019
Articolul următorSpirala scumpirilor atacă și industria românească