O veste importantă pentru industria auto românească: Volkswagen ia în calcul Aradul printre locațiile posibile ale noii sale fabrici auto.

 

Aradul este varianta din România luată în calcul de compania Wolswagen pentru a deschide o fabrică o fabrica Skoda, informează Realitatea de Arad.

Informația a fost confirmată decătre fostul primar al municipiului, Gheorghe Falcă, acesta conducând la sediul Primăriei Arad negocierile orașului cu firma de consultanță care a reprezentat concernul german.

Atuurile Aradului sunt că aici există deja o serie de fabrici pentru componente auto, iar orașul are legături directe cu sistemul de autostrăzi din toată Europa, are aeroport și are acces la cale ferată de mare viteză.

După situația generată de atacurile militare pe care Turcia le-a început în Siria, Volkswagen ar putea relua evaluările pentru celelalte țări pe care le analizase anterior… România, Serbia și Bulgaria.

În Turcia, Volkswagen intenționa să investească 1,3 miliarde de euro pentru a produce 300 de mii de mașini în fiecare an.

Ascultă aici declarațiile primarului Falcă

Articolul precedentASF a sancționat Uniqa cu 40.000 de lei. Gothaer și Grawe au primit avertisment scris
Articolul următorCum vede FMI economia României, în prognoza de toamnă