EximBank se orientează spre sectorul IMM prin oferta de operațiuni de factoring

EximBank a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 162 de milioane de
euro din operațiuni de factoring, marcând al treilea an consecutiv de creștere, au anunțat, luni, reprezentanți ai băncii, într-un comunicat remis Realitatea Financiară.

În 2017, EximBank și-a continuat parcursul ascendent pe segmentul de factoring, cifra de afaceri înregistrată fiind cu 47% peste cea din anul precedent și de patru ori mai mare față de 2015”, spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Anul trecut, clienții EximBank s-au orientat în special către factoringul de export fără regres – care presupune asumarea riscului față de debitorul extern (importatorul), riscul fiind acoperit complet de factorul de import sau de o societate de asigurare. Acesta a avut o pondere de 93% în cifra de afaceri totală înregistrând, ca volum, mai mult decât o dublare: cifra de afaceri pe aceste segment s-a majorat până la 151 de milioane de euro.

Ponderea majoritară în portofoliul bancii de stat de suport pentru exportatori, EximBank, o dețin în continuare companiile mari, dar, față de 2016, au fost atrase și companii mici. ”Este adevărat că ponderea lor este încă destul de mică, dar, având în vedere că factoringul reprezintă cea mai la îndemână soluție de finanțare – în condițiile în care, de cele mai multe ori, nu dispun de garanții necesare pentru achiziţia de credite bancare, ne așteptăm să asistăm la majorare a numărului de clienți din zona de small business”, a explicat Traian Halalai.

 

 

Articolul precedentSindicatele acuză: „Revoluția fiscală” a diminuat peste 1 milion de salarii
Articolul următorMFP reușește să atragă 176 mil. lei la un randament mediu sub 4%

Comments are closed.