Guvernul pregătește modificări, astfel încât mai multe indemnizații, sporuri sau beneficii să fie suspendate în anul 2021, pentru a face economii la buget. Realitatea PLUS a obținut, în exclusivitate, documentelel! Indemnizația de hrană, voucherele de vacanță și sporurile de 30% din prefecturi vor fi suspendate. Ce decide Guvernu de coaliție Cîțu: Care sunt toate sporurile care vor fi suspendate și în ce formă vor intra în vigoare?

Guvernul pregătește modificări, astfel încât mai multe indemnizații, sporuri sau beneficii să fie suspendate în anul 2021, pentru a face economii la buget.

Realitatea PLUS a obținut cele două documente care prevăd modificarea sau suspendarea sporurilor, modificate în Ordonanța de Urgență, și un al treilea document care cuprinde amendamentele ce ar urma să fie propuse în Parlament. În total este vorba de 8 sporuri sau beneficii care ar urma să fie modificate sau suspendate, relatează jurnalistul Realitatea PLUS Mioara Costin.

CE SPORURI ȘI INDEMNIZAȚII SUSPENDĂ GUVERNUL

Sporul pentru condiții vătămătoare/de periculozitate
Indemnizația de hrană
Voucherele de vacanță
Sporul COVID de 30%, din prefecturi
Sporul de 35% pentru cei care lucrează cu PNDL
Sporul de urbanism de 35%
Beneficii pentru personalul feroviar
Limitarea gratuităților pentru studenți

Printre cele opt sporuri vizate se află cele vătămătoare sau acordate în condiții de periculozitate bugetarilor. 

Indemnizația de hrană ar urma să fie suspendată, iar voucherele de vacanță suspendate, nu vor mai fi emise altele în acest an. 

La fel, sporul de COVID-19 pentru personalul din prefecturi nu va mai fi acordat, la fel și sporul de urbanism de 35%.

Se vor limita și gratuitățile pentru studenți, în principal pe cale ferată, și va fi prorogată o lege care acorda mai multe beneficii pentru personalul CFR și de la metrou.

OUG urmează să fie aprobată în ședința de Guvern în perioada următoare. De asemenea, cel mai probabil, sporurile vor fi puse ca amendamente la anumite legi, care vor fi trimise pentru dezbatere în Parlament, potrivit Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentProteste anunțate de angajații din Sănătate
Articolul următorClotilde Armand, reacție în scandalul gunoaielor din sectorul 1: Invit la discuții firma DETACO LTD, acționarul majoritar al companiei Romprest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau